2016. augusztus 30., kedd

Sötét tűz

C. J. Sansom
Sötét tűz

A scarnsea-i monostorban történt vérfagyasztó események óta Matthew Shardlake csendesen él Londonban, ügyvédi praxisát építi, és igyekszik távol tartani magát a politikától. Ám amikor elvállalja egy fiatal lány védelmét, ismét kapcsolatba kerül egykori pártfogójával, Thomas Cromwellel – és új megbízást kap… A Vagyonügyi Bíróság egyik hivatalnoka Londonban rálelt a legendás görögtűz elveszettnek hitt képletére. Cromwell Shardlake-et küldi el, hogy szerezze meg, de a hivatalnokot és alkimista testvérét meggyilkolják, a képletnek pedig nyoma vész – tizenkét nappal a király számára tervezett görögtűz-bemutató előtt.


---------------------------------------------------------------

Á, végre egy történelmi sorozat! VIII.Henrik uralkodása alatt játszódik, nagyon hitelesen bemutatva az akkori angol és londoni világot, vallást, árulást, cselszövést.
1540.év legmelegebb nyara, Cleve-i Anna a király negyedik felesége, akitől válni készül és Howard Katalin a következő feleség jelölt, valamint Cromwell elleni árulás, az alap téma.
A sorozat első része a "Kard által" sajnos nincs meg a könyvtárnak, pedig érdekelt volna a monostorok története. Így hát következzen 1543. Parr Katalinnal a hatodik feleséggel, ez 2 kötetes regény lesz.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...