2016. szeptember 2., péntek

Apokalipszis I-II.

C. J. Sansom
Apokalipszis I-II.

1543 tavasza. VIII. Henrik király Parr Katalinnak udvarol, akit hatodik feleségének szemelt ki. Eközben Matthew Shardlake egy tizenéves fiú ügyén dolgozik, akit a Bedlambe, az őrültek házába zártak attól tartva, hogy ijesztő vallásos mániája miatt eretnekség vádjával máglyára kerülhet.
Amikor régi barátját szörnyűségesen meggyilkolják, Shardlake ígéretet tesz özvegyének, hogy a gyilkost az igazságszolgáltatás kezére juttatja. Amint Shardlake asszisztensével, Jack Barakkal, és orvos barátjával, Guy Maltonnal nyomozni kezd, kutatása Cranmerhez és Parr Katalinhoz vezet – és a Jelenések könyve sötét próféciáihoz. Hamarosan egy sor borzalmas gyilkosságra derít fényt, amelyek boszorkányság és ördögi megszállottság gyanúját vetik fel – mert mi másként lenne képes a Tudor-korabeli elme egy sorozatgyilkosra tekinteni?


------------------------------------------------------------------

Nekem ez is tetszett! Át kell hangolódni, erre a történelmi korra és nyelvezetre, de épp ettől jó és különleges. Érdemes elolvasni a sorozatokat, mert kiválóan tükrözi az angol történelmet, vallást, reformokat, politikát.
A következő rész a "Bosszú nyilai" 1545-ben folytatódik, ismét Parr Katalin és Shardlake szereplőkkel.
Nem a könyv cselekménye:
VIII.Henrik 1547-ben hal meg, ezután Parr Katalin férjhez megy Sir Thomas Seymour-hoz, a hős szerelmeshez, akit az Apokalipszis-ben megismerhetünk. Nem tart sokáig boldogságuk, másfél év múlva, a volt királyné gyermekágyi lázban elhunyt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...