2016. augusztus 25., csütörtök

Nyári emlékek

Mary Alice Monroe
Nyári ​emlékek

Marietta ​​Muir csodás tengerparti otthona, amelyet egykor gyerekzsivaj töltött meg, mostanra némaságba burkolózott. Az idős asszonyt ritkán látogatják meg unokái, akik hajdan / régen / sok évvel ezelőtt minden nyári vakációjukat nála töltötték. Marietta ezt megelégelve meghívónak álcázott ultimátumot küld az azóta már felnőtté lett három lánynak, Dorának, Carsonnak és Harpernek, hogy nála töltsék a nyarat, és vele együtt ünnepeljék az asszony nyolcvanadik születésnapját. Nem titkolt szándéka, hogy a nyári emlékeket megidézve megerősítse a testvérek közötti, korábban igen szoros köteléket. Maga sem tudhatja azonban, hogy a terve miként sül el: a három igencsak különböző női életút fonala összefonható-e még, vagy örökre szétfutnak a világban.

Mary Alice Monroe szívmelengető és magával ragadó trilógiájának első kötetében Carsoné, a szabad szellemű fotósé, a tenger szerelmeséé a főszerep. Csak sodródik az árral, nem találja a helyét a világban, ezért kapóra jön neki a nagyanyja meghívása.

----------------------------------------------

Nekem olyan lélekmelengető volt most ez a regény, lehet hogy pont egy olyan korszakomban olvastam, amikor jólesett ez a megnyugtató visszatekintő múlt. Ez a három a kislány, az én gyerekkori nyaralásomat is visszaidézte.
A regénynek befejezetlen vége van, kicsit hoppon maradtam megannyi nyitott kérdéssel. várom a folytatást!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...