2016. augusztus 29., hétfő

India, India I-II.

Rohinton Mistry
India, ​India I-II.

India. Egy büszke és kegyetlen, keserű és édes, misztikus ország. Egy fiatal özvegyasszony, és három albérlője: egy baráti házaspár jólelkű fia, és két szabó. Négy különleges ember, akik a kasztrendszer árnyékában tanulják meg a barátság, a szerelem, és az összetartozás örök leckéit. Egy igazi távlatokon átívelő nagyregény, az álmok és babonák, a remények és harcok közt vergődő Indiában.
„Gazdag szövetű mű, amely bölcsen mosolyogva mutatja be a valóságos, és a mágikus Indiát.”
Wall Street Journal

Rohinton Mistry 1952-ben született Bombayban. 1975 óta Torontóban, Kanadában él. A szerző neves nemzetközi irodalmi díjak kitüntetettje, a Booker-díj várományosa, regényei számos nyelven jelentek meg fergeteges sikerrel. Az Indiai, India kritikusai szerint az utóbbi évtized legfontosabb nagyregénye.


-----------------------------------------------------

Történelmi regény, Indira Gandhi kormányzása alatt játszódik a cselekmény. Nehéz szívvel olvastam, megdöbbentő dolgok. Szerettem volna azt hinni, hogy ez csak egy film, amelyben a színészek eljátszották szerepüket, csak kitaláció. Sajnos nem. Megismehettem elég sok hindu kifejezést, szokásokat, az ország fejlődését a szegénység oldaláról, milyen volt a szükségállapot, családtervezés, patyolatprogram amellyel ellenszenvet váltott ki a kormány.
Nagyon hozzám nőttek a főszereplők, a végén mindegyiküket megsirattam, mind a négyen megvívták a maguk harcát.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...