2016. augusztus 24., szerda

Ha maradnék

Gayle Forman
Ha ​maradnék (Ha maradnék 1.)

És te hogyan döntenél?

Képzeld el, hogy mindened megvan, amiről csak egy lány álmodhat. A szüleid jó fejek, mindig megértenek és melletted állnak. Az öcséd a legédesebb kiskölyök a világon. A város legígéretesebb rockbandájának frontemberével jársz, aki nem elég, hogy eredeti és különleges, de imád is téged. A zenei tehetséged szélesre tárta előtted a világ kapuit.

Képzeld el, hogy aznap, mikor leesik az első hó, mindezt elveszítheted.

Amikor életedben először kell komoly döntést hoznod, nem áll melletted senki, akitől segítséget remélhetnél. Élet és halál között kell választanod. Az életed soha nem lehet olyan, mint amilyennek ismerted. A halálról semmit sem tudsz.

Te mit tennél? Harcolnál vagy feladnád? Mennél vagy maradnál?


-------------------------------------------------------

Nagyon nagyon jó könyv, mélyen megérintett. Volt mikor letettem, mert nem tudtam olvasni a könnyeimtől.
Aki átélt hasonlót az életben, sajnos mindennaposak az ilyen tragédiák, a mi családunk sem maradt ki...annak nagyon kemény lesz olvasni.
Megtörtént eseten alapszik, de Mia egy kitalált szereplő, általa ismerhetjük meg azt a négytagú családot, akiket évekkel ezelőtt elveszítettek.
Ifjúsági regénynek indult, de minden korosztálynak maradandó élményt fog nyújtani, sőt szerintem felnőttként egész másképpen közelítjük meg a témát.

Következő része a Hová tűntél?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...