2016. szeptember 21., szerda

A párizsi feleség

Paula McLain
A párizsi feleség

A párizsi feleség Ernest Hemingway és első felesége, Hadley Richardson szívszorító szerelmének története.

Hadley halk szavú, huszonnyolc éves nő, aki már-már lemond arról, hogy valaha is szerelmes és boldog lehet, amikor 1920-ban Chicagóban megismerkedik Ernest Hemingwayjel. Rabul ejti a jóképű fiatal férfi lobbanékony természete és szenvedélyes vágya, hogy íróvá váljon. A rövid udvarlást és a gyors házasságkötést követően hajóra szállnak Párizs felé, és hamarosan az ott élő amerikaiak – köztük Gertrude Stein, Ezra Pound, F. Scott és Zelda Fitzgerald – színes és szeszélyes társaságának ünnepelt párja lesz belőlük.---------------------------------------------------------------------

Az életrajzok néha csalódást okoznak, nem a könyv, hanem maga a művész negatívuma. Nem egyhuzamban olvastam el, időt hagytam rá, hogy elgondolkozzam bizonyos helyzeteken.
20-as évek, Párizs, kávéházak, művész világ...tudom, akkor ez volt a divat, a művészek így éltek, alkottak. Hemingway szerette a nőket, 4 feleség, számtalan szerető, jól írták róla, hogy lobbanékony és szenvedélyes volt. Meg egy kicsit sokat ivott, ennyi alkoholtól én is írói válságban szenvedtem volna :-)
Hemingway: Vándorünnep könyve, ugyanezeket az éveket mutatja be, nagyon kíváncsi leszek rá.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...