2018. szeptember 16., vasárnap

Piknik Provence-ban

Elizabeth Bard
Piknik Provence-ban

Amikor Párizs szívében, a közös szerelmi fészkükbe vezető csigalépcsőn Elizabeth Bard követi az ő jóképű franciáját, mindketten azt hiszik, megtalálták a tökéletes otthonukat.

Az élet mégis mást akar. Első gyermekük születése előtt egy romantikus kiruccanáson Elizabeth-t és Gwendalt megigézi egy ódon, történelmi emlékeket idéző ház, és úgy döntenek, hogy vidékre költöznek – bezárkóznak, megrekednek, sőt egyenest az arrafelé kitalált Le Creuset öntöttvas lábosokba bújnak –, a francia vidék kék ege alá, a levendulamezők és napfényízű őszibarackok világába.

A Piknik Provence-ban visszaemlékezés és csokitól maszatos szakácskönyv, arról beszél, mi következik a boldogító „igen" után, és figyelmeztet minket, hogy az élet – konyhán belül és kívül – nem más, mint találkozás az ismeretlennel.



-----------------------------------------------------------------------------------------------


Folytatódik a történet remek receptekkel, ebből is kiírtam pár finomságot.
Érdekes volt, ahogy a nagyvárosi harmincasok nyugodt csöndes vidéki életre vágytak. A nyugodtság nem mindig jött össze, mivel vállalkozásba kezdtek. 
Ebben a kis helységben azonban, a zárkózott franciák már sokkal segítőkészebbek barátságosabbak voltak.
Előkerült az élet nagy kérdése, hogy fiúk csak az európai iskolát, gondolkodást ismerje meg, vagy pár évet amerikai iskolában töltsön, hogy átvegye a verseny és szabadság szellemét.
Így az életük, még nyitott kérdésekkel zárult, hátha megírja egy újabb regényben.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...