2018. november 12., hétfő

Hűség


Elizabeth Gilbert
Hűség (Eat, Pray, Love 2.)

Elizabeth egy rossz házasságból menekülve nekivág a nagyvilágnak, hogy végre rájöjjön, ki is ő, és mit akar az élettől. Zarándoklata során eljut Itáliába és Indiába, de a boldogságot végül Indonéziában találja meg, egy szintén hányatott sorsú férfi, a brazil Felipe oldalán. Örök hűséget fogadnak egymásnak, de azt is megfogadják, hogy nem követik el újra életük nagy tévedését; hivatalosan sosem házasodnak össze. Amerikában telepednek le, és minden szép és jó lehetne, ám egyszer csak közbeszól a hatóság. Vízumproblémák miatt Felipét bilincsbe verve kitoloncolják. Választás elé kerülnek: vagy egybekelnek, vagy a férfi többé be nem teheti a lábát az országba…

Gilbert őszinte, finom humorral átszőtt, mély érzelmű könyve azoknak szól, akik nem hisznek a házasságban, mert társadalmi béklyónak, a szerelem intézményesítésének, egyszóval idejétmúltnak tartják.




------------------------------------------------------------------------------------

Hol untam, hol mosolyogtam amíg olvastam.
Túl analizálta már ezt az egész cécót vagy béklyót. Senki nem tudhatja előre, hogy 10 vagy 50 évig tart majd a házassága. Az évek alatt sokat változnak a felek, jobbá vagy kevésbé jobbá, ki toleránsabbá, ki önzőbbé. Egyre ritkább lesz az ezüst és aranylakodalmat megélők száma, ma már más világ van.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...