2024. március 31., vasárnap

Az eltitkolt lány

 

Shilpi Somaya Gowda
Az eltitkolt lány

Minden tekintetben igazi mű az anyaságról, a családról és a megbocsátásról.

Somer minden vágya megvalósul – a szerelme nemrég vette feleségül, és San Franciscóban éppen elkezdte orvosi pályafutását –, mígnem egy nap kiderül, hogy soha nem szülhet gyermeket.
Ugyanebben az évben egy szegény indiai anya újszülött kislánya életének megmentése érdekében szívfájdító elhatározásra jut: a kisbabáját árvaházba adja. Döntése Kavitát egész életében kísérti, és olyan hullámokat vet, melyek a világ túlsó feléről is visszatérnek.
E két asszony sorsát Asha, egy bombayi árvaházból örökbe fogadott lány köti össze. Ennek a két, láthatatlanul összekapcsolódó családnak a sorsát követjük nyomon egész addig, amíg Ashát önfeltáró utazása vissza nem vezeti Indiába.
Ez a letehetetlen, mélyen megrendítő regény nem csupán a szeretet kitörölhetetlen hatalmáról és számtalan formájáról szól, hanem arról is, hogy választásaink és családunk miként határozzák meg előre nem láthatóan az életünket.

........................................................................................................


Nagyon jó könyv!
Engem az India, India című könyv után nem döbbentett meg, hogy ott milyen világ van.
Ez most csak egy kis szegletét mutatta be, nagyon jól ábrázolta az ottani életvitelt.
Megtiltották a külföldre való örökbeadást, de ebben a történetben leginkább az tetszett, hogy az örökbefogadó apa indiai volt.
Ajánlom olvasásra mert megható könyv!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...