2019. december 23., hétfő

Girl in Pieces - Lány, darabokban

Kathleen Glasgow
Girl in Pieces – Lány, darabokban

Az embereknek tudniuk kell rólunk. Azokról a lányokról, akik a fájdalmukat a testükre írják.

A 17 éves Charlie Davist a Creeley pszichiátriai intézetben kezelik sikertelen öngyilkossági kísérlete után. Eddigi élete csupa szomorúság, tragédia és mellőzöttség volt: édesapja halála után elmenekült otthonról bántalmazó anyja elől. Pénz és barátok nélkül élt az utcán, megtapasztalta a teljes kiszolgáltatottságot, az éhezést és a fizikai fájdalmat.

A klinikán hozzá hasonló, önbántalmazó lányok társaságában van. Casper doktornő segítségével megindulhatna a gyógyulás útján, de anyagi helyzete nem engedi, hogy ott maradjon. Munkát és lakást talál, ám egyenlőtlen kapcsolatba keveredik a drogos, alkoholista, „majdnem híres” zenésszel, Riley-val, aki kihasználja őt, és nem engedi kiszabadulni az ördögi körből.

Charlie-nak azonban – szinte tudtán kívül – új barátai és támogatói lesznek, akik visszarántják a szakadék széléről, és erőt kap tőlük ahhoz, hogy hátat fordítson a kilátástalan, veszélyes kapcsolatnak.

Nem könnyű olvasmány. Nemegyszer megríkatja az olvasót, de reményt is ad.



.......................................................................................................

Önbántalmazás!
Az önbántalmazás nem figyelemfelhívás. 
Azt jelzi, hogy az illető ki akar szabadulni valami nagyon veszélyes mentális és érzelmi zűrzavarból, tehát egyfajta védekező mechanizmus.
Ez egy nagyon jól megírt történet.
Charlie tizenévesen teljesen egyedül a világban.
Mindig van remény, hogy az ember segítő kezet kap, amit el kell fogadni és akkor talán sikerülhet felülemelkedni, élni, életben maradni.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...