2019. december 21., szombat

Big Magic

Elizabeth Gilbert
Big Magic

Kreatív élet, félelem nélkül!
Az Ízek, imák, szerelmek írónőjének lelkesedése szinte tapintható és ragályos – történetei és saját tapasztalatain alapuló tanácsai olyanok, mintha a legjobb barátnőnk szólna hozzánk játékos, beszélgető stílusban. A New York Times sikerkönyveinek írónője izgalmas kulisszatitkokat árul el a regényírás folyamatáról, saját félelmeiről és kudarcairól. Legújabb írása nemcsak íróknak vagy művészi hajlammal megáldott olvasóknak szól, hanem mindenkinek, aki inspirációra és bátorításra vágyik, hogy követhesse kíváncsiságát, és végre belevághasson életkortól, nemtől függetlenül abba, amire a lelke mélyén mindig is vágyott.




"A lehető legtöbb időt fogom szánni arra, hogy örömteli dolgokat hozzak létre, mert ez az, amitől elevennek és élettel telinek érzem magamat."

" Talán attól félsz, hogy nem vagy elég eredeti. Aggódsz, hogy az ötleteid hétköznapiak és unalmasak.
Mi van akkor ha ugyanazokat a témákat ismételgetjük? Miért lenne baj, hogy ugyanazokat az ötleteket járjuk körbe, újra és újra, nemzedékről nemzedékre."

"Valahányszor arról panaszkodsz, hogy milyen nehéz és fárasztó dolog kreatívnak lenni, az ihlet sértetten meghátrál előled. Mintha az inspiráció feltartaná a kezét, miközben így szól:
- Bocs, haver! Nem tudtam, hogy a jelenlétem ennyire megterhelő. Akkor én fogom a kalapom és viszlát!"

" Ess szerelembe a kreativitásoddal és figyeld meg, mi történik. Ne kezeld úgy a kreativitásodat, mint egy megfáradt, öreg, boldogtalan házasságot - nyűgös teherként -, inkább nézz rá a szenvedélyes szerelmesek pillantásával. Ha csak napi tizenöt percet tudsz kettesben eltölteni a művészeteddel, ragadd meg az alkalmat.

Ne terhes kötelezettségként gondolj rá, inkább úgy, mint valami izgató és vonzó dologra."



............................................................................................

Én imádom a hobbijaimat, ezt tényleg csak szívvel lehet végezni.
Kikapcsol, megnyugtat, hol ez, hol az kerül előtérbe, mikor melyik érdekel jobban.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...