2018. augusztus 18., szombat

Liverpool Street

Anne C. Voorhoeve
Liverpool Street

1939 tele, Liverpool Street vasútállomás, London. Egy tizenegy éves berlini kislány, Ziska Mangold leszáll a vonatról. Nem akármilyen vonat ez, hanem egyike azoknak a gyermektranszportoknak, amelyek közel tízezer fiút és lányt menekítettek ki a náci Németországból. Ziska pontosan tudja, mit akar: amint lehet, ki kell juttatnia a szüleit és legjobb barátnőjét, Bekkát is. Ám nem sok ideje marad, a gyilkos háború már előreveti árnyékát. Ziskára egy idegen család, egy idegen nyelv, honvágy és bizonytalanság vár – de egyúttal élete legnagyobb kalandja is. Hét évvel később pedig meg kell hoznia egy nehéz döntést.



------------------------------------------------------------------------------------------------


Keserédes történet, valós történelemmel, kitalált szereplőkkel. Egy gyerek szemével ismerhetjük meg a háború borzalmait, üldözést, menekülést.
Két anya fájdalmai, örömei, nehéz erről írni.
Nagyon megkedveltem Ziskát, a kis szeretet éhségével, ahogy mindig próbált pozitívan gondolkodni, az első csalódások, fájdalmak átélése, a szívem szakadt meg érte. 7 év az életéből, a legszebb fiatal éveit vette el a háború, mint ahogy a nevelőanyja mondta.
Érzelmekkel teli regény!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...