Ezer nap Toszkánában
Újabb kóstoló az Ezer nap Velencében szerzőjének szenvedélyes életéből Marlena, az újdonsült velencei feleség életének ez az újabb ízes szelete a házaspár Toszkánába költözését meséli el. A két ember határtalan lelkesedéssel és igencsak behatárolt anyagiakkal indul útnak a lagúnák városából egy kétszáz lelket számláló falucskába, időtlen idők óta művelt olajfaligetek és etruszk hőforrások közé.
Beköltöznek egy félig-meddig renovált egykori istállóba, ahol se telefon, se központi fűtés, a konyha pedig csak talpalatnyi, és hamarosan összebarátkoznak Barlozzóval, a falu önjelölt elöljárójával. Barlozzo gazdag helyi folklórral átitatott elbeszélései betekintést engednek számukra – és számunkra is – Toscana lelkébe.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ezt a könyvet éhesen tilos olvasni :-).
Mennyi érzéssel és szenvedéllyel írja le a mennyei ízeket hmmm...pedig oly egyszerű étek a legtöbb recept, mégis szinte úgy érzi az ember, hogy nem csak olvassa, hanem maga is épp falatozza :-)
Nagyon megfogott az olasz falucska lakóinak összetartása, ahogy egymást segítik és nem irigyek egymásra, mint kicsiny hazánk mentalitása.
Kedves kis könyv, érdemes elolvasni akár a mediterrán étkezés miatt is.
Mennyi érzéssel és szenvedéllyel írja le a mennyei ízeket hmmm...pedig oly egyszerű étek a legtöbb recept, mégis szinte úgy érzi az ember, hogy nem csak olvassa, hanem maga is épp falatozza :-)
Nagyon megfogott az olasz falucska lakóinak összetartása, ahogy egymást segítik és nem irigyek egymásra, mint kicsiny hazánk mentalitása.
Kedves kis könyv, érdemes elolvasni akár a mediterrán étkezés miatt is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése