2021. január 13., szerda

Egyetlen gyermek

Rhiannon Navin
Egyetlen gyermek

Aki kedveli Jodi Picoult írásait, annak felejthetetlen élményt nyújt ez a káprázatos bemutatkozó regény, amely egy hatéves kisfiú szemszögén keresztül mesél a gyógyulásról, a családról és a gyerekek kivételes bölcsességéről. Arra figyelmeztet bennünket, hogy néha a legkisebb testben lakozik a legnagyobb szív, és a legvékonyabb hang a legerősebb.
Az elsős Zach Taylor osztálytársaival és a tanárnőjével a gardróbszekrénybe préselődve hallgatja az iskola folyosóján eldördülő lövéseket. Az épületbe behatoló fegyveres tizenkilenc áldozatot szed. A szűk kis közösség élete soha többé nem lesz ugyanaz. Miközben anyja pert fontolgat – az ámokfutó szülei ellen, hiszen őket hibáztatja fiuk tette miatt –, Zach visszavonul szupertitkos búvóhelyére, elmerül a könyvek világában, és nekivág lebilincselő utazásának a gyógyulás és a megbocsátás felé. Rá akarja vezetni a környezetében élő felnőtteket a szeretet és együttérzés egyetemes igazságaira, hogy túljuthassanak életük legsötétebb óráin.


 ..........................................................................................................................

 

Annyira megható volt!
Nagyon szépen átadta az érzelmeket az írónő, minden szereplő szerethető volt.
Hiába akartam haragudni a szülőkre, hogy nem figyelnek rá, nem ment, mert ugyanúgy átéreztem a fájdalmukat.
Hogy mit érezhet egy 6 éves gyerek, ha elveszti a testvérét?
Nos erre kapunk választ, ehhez a könyvhöz lelkileg fel kell készülni, én végig sírtam az egészet.
 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...