2017. március 30., csütörtök

Elefántok elefántja

Ralph Helfer
Elefántok elefántja

A történet egy kis német tanyán kezdődik, ahol ugyanabban az órában születik meg Modok, az elefánt, és Bram, az elefántidomár fia. Természetesen elválaszthatatlan barátok lesznek, létrejön köztük a már-már misztikus állat-ember kapcsolat, amit csak keveseknek sikerül megtapasztalniuk. Mikor a cirkuszt eladják, a kamasz Bram utánaszökik szeretett elefántjának és megkezdődik három kontinenst átívelő kalandsorozatuk, melyben a dúsgazdag és jólelkű maharadzsák, lelketlen cirkuszigazgatók és zordon, de meleg szívű tengerészek a szereplők. A főhősök túlélnek egy hajótörést, és egy indiai falu lerohanását. Az elhagyott kedves évekig türelemmel vár szerelme beteljesülésére. A meseírók fantáziája szinte végtelen, de olyan históriát, mint Modoké, még ők se sokat írtak.
Ralph Helfer könyve mindezek ellenére sem meseregény, hanem egy csodálatos ember és egy csodálatos elefánt hiteles története. A könyv szereplői 1896-ban tényleg megszülettek, és 1975-ben bekövetkezett halálukig valóban végigélték az itt elmesélt eseményeket.




---------------------------------------------------------------------------------------------
Nagyon kedves történet, hogy aztán minden igaz e belőle, azt nem tudom.
Modoc elefánt és North cirkusz tényleg létezett, mi sem bizonyítja jobban mint egy régi fotó a könyvben és a wikin olvasható cirkusz.
Sajnos nem ismert könyv, évek óta nem kölcsönözték ki a könyvtárból. Nem is értem, hogy miért.
Olvasmányos, kedves megható történet.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...