2024. augusztus 19., hétfő

November 9.

Colleen Hoover
November 9.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy fiú, aki találkozott egy lánnyal.

A Lánnyal.

Fallon megismerkedik Bennel, az ígéretes regényíróval – egy nappal azelőtt, hogy az ország másik felére költözik. A szerencsétlenül időzített vonzalmuk a lány eseménydús életével együtt megadja azt az ihletet, amire Ben mindig is vágyott a regényéhez. Telik-múlik az idő, párhuzamosan futó életükben jönnek-mennek a kapcsolatok és a csalódások, de továbbra is találkoznak évente egyszer, mindig ugyanazon a napon. Egészen addig, ameddig Fallon el nem bizonytalanodik, hogy Ben vajon igazat mond-e neki, vagy csak tökéletes valóságot kreál a regényéhez az ütős konfliktus kedvéért.

Lehet-e egyáltalán szerelmi történetnek nevezni Ben kapcsolatát Fallonnal – és egyúttal a regényét is –, ha szívfájdalommal végződik?

Feledhetetlen szerelmi történet egy író és váratlan múzsája között.

Újdonság magyarul a New York Times sikerlistájának élére törő Colleen Hoovertől.

Hagyd, hogy elvarázsoljon!

.......................................................................................................................



A könyv elején még nem gondoltam volna, hogy a történet közepétől lesz egy fordulat.
Onnantól viszont teljesen magába szippantott Fallon és Ben kapcsolata.
Az írónő hozta a színvonalat, ajánlom olvasásra ezt a keserédes történetet.



 

2024. augusztus 16., péntek

Az úriház Ragyogó idők

 

Anne Jacobs
Az úriház
Ragyogó idők

1939. A Dranitz család gondtalanul él mecklenburgi birtokán egészen addig, amíg ki nem tör a második világháború, amely miatt hamarosan menekülniük kell. A gyönyörű fiatal bárókisasszony, Franziska von Dranitz beleszeret a jóvágású Walter Iversenbe, ám fogalma sincs az őrnagy titkáról és háborús szerepvállalásáról. 1990. Az idősödő Franziska visszatér Nyugat-Németországból szülőhelyére, hogy a megmaradt romokból újjáépítse egykori impozáns otthonát, az úriházat, és kiderítse az igazságot húga, Elfriede rejtélyes haláláról. Az elegáns bárónő a keleti határon túl egy olyan világba csöppen, ahol csupán megvetett arisztokrata lehet. Rég nem látott unokája, a temperamentumos Jenny egy mindent elsöprő szerelmet maga mögött hagyva felkeresi nagyanyját, hogy a segítségére legyen. De vajon mennyire nehéz szembenézni a múlttal, amikor nem tudjuk, hogy kiben bízhatunk? Franziska a birtokon rátalál egykori szolgálójára, Minére, aki valamit régóta rejteget előle. A kastély falai számtalan titkot őriznek… Anne Jacobs lebilincselő új trilógiájának első része egy arisztokrata család drámája és egy minden veszélyt bátran vállaló bárónő megható története.

...........................................................................................................



Tetszett, jó kis sorozat lesz.
1990-ben járunk mikor Németország újra egyesítése zajlott a vele való konfliktusokkal.
Mindig is érdekelt, hogy ennyire különböző rendszerből, hogy viszonyultak egymáshoz az emberek, ugye itt ugyanarról a népről van szó, nem különböző nemzetiségekről.
A múlt, a bárónő hajdani családjának életvitele is érdekes volt.



2024. augusztus 15., csütörtök

Bajorkolbász-társaság (Franz Eberhofer 8.)

 

Rita Falk
Bajorkolbász-társaság (Franz Eberhofer 8.)

Franz Eberhofer, a testestül-lelkestül bajor rendőr szülőfalujában, az ugyancsak jellegzetesen bajor Niederkaltenkirchenben felavatják a falu új szállodáját – kettős értelemben is. Nemcsak a vendégek érkeznek meg ugyanis, hanem az első gyilkosságra is sor kerül a vadonatúj falak között. Az ügy felderítése természetesen ezúttal is Franz feladata, akinek besegít a nyomozásba barátja és egykori kollégája, az ezúttal ezotéria-guruként fellépő Rudi Birkenberger is. Franz életét a megoldhatatlannak tűnő ügyön túl tovább bonyolítja, hogy a családban is újabb viharok közelegnek: Leopold és Susi ugyanis összefog egy leendő közös otthon érdekében…

Rita Falk szokásos fergeteges, morbid-fekete humorával folytatja Franz Eberhofer nyomozásainak és magánéleti viszontagságainak krónikáját.

Az Eberhofer-sorozat 8. kötete

............................................................................................................


Az én kedvenc bajor krimim!
Franz kezd felnőni, egyre felnőttesebb komolyabb lett a karaktere.
Rudiról ez nem mondható el, hozta a formáját ebben a részben is!
A cselekmény végén kicsit megijedtem, de mivel lesz következő rész, megnyugodtam.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...